Kosten begrafenis

Het is natuurlijk erg handig als u ongeveer kunt gaan inschatten wat de kosten voor uw begrafenis zullen zijn, want hier kunt u dan de dekking van uw verzekering op aanpassen. De kosten zullen per begrafenis uiteraard wel wat uiteen lopen, aangezien de een toch graag een uitgebreidere begrafenis wilt hebben dan de ander, maar u kunt voor een begrafenis uitgaan van zo’n 7000 á 8000 euro. Niet alleen speelt het mee hoe uitgebreid u uw begrafenis wilt hebben, maar ook verschillen de grafkosten die moeten worden gemaakt bij een begrafenis sterk per gemeente.

Wanneer is de begrafenis?

Als een begrafenis gaat plaatsvinden in het weekend kunt u ervan uit gaan dat de kosten voor de begrafenis hoger zullen zijn dan wanneer deze doordeweeks zal plaatsvinden. U heeft in het weekend namelijk te maken met een zogenaamde weekendtoeslag en deze zal er dus voor zorgen dat de kosten hoger uitvallen.

Standaard kosten en aanvullende kosten

Bij elke begrafenis zijn er standaard kosten. Zo worden er in eerste instantie kosten gemaakt voor een uitvaartverzorger en voor het bezorgen van de kist. U heeft ook te maken met vervoer, bloemen enzovoort. Het zijn de standaard kosten die bij een begrafenis komen kijken. Maar wilt u bijvoorbeeld dat er op uw graf na de begrafenis ook nog een grafmonument wordt geplaatst, dan zijn dit geen standaard kosten, maar aanvullende kosten en deze zult u dan dus ook nog moeten meeberekenen bij het afsluiten van een begrafenisverzekering. Het is dus verstandig goed na te denken wat u allemaal aan extra’s op de begrafenis wilt hebben, zodat met deze kosten rekening kan worden gehouden.

Previous post:

Next post: