Leeftijdsgebonden begrafenisverzekering

Wanneer u een begrafenisverzekering gaat afsluiten is het handig om te weten dat de meeste verzekeraars een maximum hanteren voor wat betreft de leeftijd van de verzekerden die zij toelaten. Bent u voorbij deze leeftijd, dan zal een verzekeraar u dus weigeren. Elke verzekeraar doet dit weer anders, dus indien u al wat ouder bent kunt u eens bij verschillende verzekeraars kijken om te zien hoe het precies zit met de leeftijdsgrens die zij hanteren.

Gemiddelde maximale leeftijd

Houd u er rekening mee dat de gemiddelde leeftijd die als maximum zal worden gehandhaafd zo rond de 75 jaar ligt. Als u dus rond deze leeftijd bent en toch graag nog een begrafenisverzekering zou willen afsluiten heeft u dus kans dat u meerdere verzekeraars af moet gaan voordat u geaccepteerd wordt. Bent u jonger dan deze leeftijd, dan heeft u over het algemeen gewoon de keuze uit alle verzekeraars en hoeft u zich dus om leeftijd geen zorgen te maken.

Leeftijd afsluiten van invloed op premie

Een logisch gevolg van het op latere leeftijd afsluiten van een begrafenisverzekering is natuurlijk wel dat u een premie moet gaan betalen die wat hoger ligt dan gemiddeld. Op oudere leeftijd zit u over het algemeen toch wat dichter tegen overlijden aan, dus dit zal zijn gevolgen hebben op de premie van uw begrafenisverzekering.

Next post: