Vergelijken van begrafenisverzekeringen

Een begrafenisverzekering is zeker niet het soort verzekering dat u zomaar even afsluit en waarbij u later eens gemakkelijk overstapt naar een andere verzekeraar als die toch beter blijkt te zijn. De meeste mensen die een begrafenisverzekering afsluiten doen dit een keer in hun leven en dat zou ook gewoon voldoende moeten zijn. Dit maakt het belang van een juiste keuze natuurlijk nog iets groter. Dat is helemaal niet erg, maar u moet er dus wel voor zorgen dat uw keuze voor een bepaalde verzekeraar gegrond is en dat zij als beste kunnen voorzien in de begrafenis die u voor ogen heeft.

Vergelijken van voorwaarden

Een aantal zaken zijn het zeker waard om eens onder de loep te nemen per verzekeraar. Het een zal voor u van grotere waarde zijn als het ander, maar u zult zien dat verzekeraars absoluut van elkaar verschillen en dat vergelijken er dus zeker bij hoort. Allereerst is er natuurlijk het te verzekeren bedrag voor uw begrafenis. Er worden u verschillende mogelijkheden geboden door de verzekeraars en alleen al daarin zal de ene verzekeraar beter bij u passen dan de ander. Let ook zeker eens op de premie die betaald moet worden. Verder kunt u uzelf vragen stellen als:

  • Is er sprake van medische acceptatie bij een verzekeraar?
  • Zijn partner en kind(eren) meeverzekerd?
  • Heeft een verzekeraar een en-bloc clausule?
  • Is er de mogelijkheid tot een koopsom uitvaartverzekering?

Bovenstaand ziet u dus een paar vragen die u zou kunnen gebruiken om verzekeraars te vergelijken. Nogmaals, waar u waar de aan hecht, dat is waar het om gaat en dat is dus ook waar u naar zou moeten kijken bij het vergelijken van begrafenisverzekeringen.

Previous post:

Next post: